Bevallingsverhalen

Baby snail

Een artikel over de bevallingsverhalen van twee koppels met de begeleiding van Anouk als doula.

Artikel For You Magazine th

 


De aanwezigheid van Anouk voelde voor mij vanaf het eerste moment heel ontspannen en vertrouwd, met andere woorden een prettig persoon om bij in de buurt te zijn. 

Na een aantal zwangerschapsyoga lessen bij haar gevolgd te hebben werd  mijn gevoel steeds sterker dat ik haar graag bij mijn bevalling wilde betrekken door haar manier van werken en dat ze me zo tot mezelf liet komen en kon laten ontspannen.

Nadat Anouk benaderd was om haar aan te nemen als doula, zijn er enkele afspraken geweest waarin we elkaar wat beter leerde kennen,
Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik een verhoogde bloeddruk die omlaag moest of ik zou vroegtijdig worden ingeleid waar ik niet op zat te wachten. Nadat Anouk hierover op de hoogte was gesteld zocht ze direct naar oplossingen om de bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Het mocht ook nog baten, de bloeddruk zakte.
Na verloop van tijd was er weer een stijging zichtbaar in week 37 van de zwangerschap. Ze wilde nu toch gaan inleiden. Prima moment aangezien de kleine volgroeid is. De inleiding werd gepland.
Om 7:00 uur stond ze klaar voor me. Op naar het ziekenhuis. De doula koffer was mee. de aromaverspreider en de heerlijk rustgevende muziek werd geïnstalleerd. Er werd een bal geregeld en de bevalling kon beginnen.
Anouk was er gedurende de hele bevalling voor me. Ze heeft me nog geen minuut uit het oog verloren.
Ik had erg last van rugweeen die Anouk goed uit m'n rug weg kon nemen zodat de weeen dragelijk werden. Ze hield me goed op de hoogte gedurende het proces in welke fase we waren. Ze gaf me volledige support op momenten dat het wat zwaarder werd, waar ik weer kracht uit haalde.
Tijdens de persfase werd duidelijk dat de kleine er niet goed voor lag en niet verder in kon dalen. Anouk ging met me aan de slag om de kleine in de juiste positie te krijgen. Het was gelukt waardoor ik een vaginale bevalling heb gehad en geen keizersnede.
Toen de kleine geboren was had ik behoorlijk bloedverlies. De OK werd gereed gemaakt omdat ze de bloeding niet konden stoppen. Anouk behandelde drukpunten om de bloedingen te stoppen. T is gelukt!
Wat ben ik Anouk dankbaar voor haar aanwezigheid. Anders had mijn bevalling er zeker minder plezierig uit gezien.
Ik kijk terug op een hele mooie bevalling.
Mijn wens was een ontspannen natuurlijke bevalling te hebben waarin ik vol bewustzijn de hele bevalling kon meemaken. Deze wens is zeker uitgekomen dankzij de aanwezigheid van Anouk.

Anouk bedankt voor je aanwezigheid, je harde werken en je support!

- Suzanne

 


Mijn eerste bevalling heb ik als heel heftig ervaren, met name omdat er bij een medische bevalling weinig personeel is om je te begeleiden. Ik voelde mij erg alleen en wist niet goed hoe ik de weeën(storm) het beste kon opvangen.

Daarna sprak ik een vriendin: zij gaf aan dat ze met behulp van een doula was bevallen waardoor het veel prettiger was verlopen dan haar eerste keer. Ze noemde het zelfs 'helend'. Ik werd enthousiast van haar verhaal en gunde mezelf ook iemand die er van begin tot eind bij zou zijn, helemaal voor mezelf, mijn kindje en mijn vriend.

Anouk deed zelfs nog meer dan dat. Vanaf week 40 hebben we samen dagelijks afgesproken omdat ik het allerliefst natuurlijk wilde bevallen en niet ingeleid wilde worden. We deden allerlei oefeningen om mijn lichaam te stimuleren het zelf op gang te brengen en praten veel over wat ik belangrijk vond tijdens de bevalling en wat voor afwegingen ik allemaal kon maken.

Uiteindelijk werd het toch een inleiding, maar het was zoveel prettiger dan de vorige bevalling. Ik had veel meer (zelf)vertrouwen door al het fijne voorbereidende werk, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast was Anouk er van begin tot eind bij en deed steeds precies de juiste dingen: van een prettige massage en de juiste muziek tot aan aanmoediging en mee ademen wanneer het 't moeilijkst was.

Ze heeft voor iedere 'uitdaging' wel een idee, oplossing of een bemoedigende opmerking, waardoor je het allemaal veel beter aankunt. Al met al werd het hierdoor voor mij ook een hele mooie, helende ervaring. Ik kijk haast uit naar de volgende bevalling! ;-)

Bedankt Anouk!

- Anoek & Joost

 


Onze ervaring met Anouk is zeer goed. Ik wilde graag een natuurlijke bevalling en zocht een doula die mij zou bijstaan tijdens de geboorte van ons dochtertje Luna. Wat mij aansprak aan Anouk was dat ze naast haar werk als doula ook zwangerschapsyoga en -massages geeft. Door haar rustige, vriendelijke en professionele voorkomen, had ik meteen vertrouwen in haar.

Mijn man was eerst sceptisch en begreep niet waarom ik niet genoeg aan hem alleen had. Dat is heel begrijpelijk, het begrip 'doula' is nog erg onbekend en hij was bang dat een doula zijn plaats in zou nemen. Niets bleek minder waar, zijn rol werd juist versterkt. In de weken voor en tijdens de bevalling, leerde ze ons concrete oefeningen om klachten te verminderen, de ligging te bevorderen en weeën op te vangen. Mijn bekkenklachten werden aanzienlijk minder en toen de baby nog niet was ingedaald, kwam ze met handige tips.

De bevalling duurde uiteindelijk vrij lang omdat onze baby een 'sterrenkijker' was. Maar Anouk leek onvermoeibaar en bleef aan mijn zijde. Door haar aanwezigheid en positiviteit hield ik het vol en kon ik de weeën beter handelen.

Met behulp van haar technieken met de rebozo doek en rustige stem, kwam ons dochtertje puur natuur ter wereld. Zelfs onze verloskundige was zeer onder de indruk. Het was een bijzondere ervaring die we nooit zullen vergeten. Zonder Anouks toewijding, had ik zeker een keizersnee gehad!

- Daphne P.

 


Wij hebben de begeleiding van Anouk tijdens de bevalling als zeer waardevol ervaren. Anouk was kundig en rustig, een prettige combinatie voor ons als aankomende ouders die een eerste kind verwachtte.
Anouk was tijdens de bevalling zeer behulpzaam. Ze bood mij als bevallende vrouw steeds weer nieuwe manieren om de weeën op te vangen en de pijn te verlichten.
Het Geboorte–Tens apparaatje en de massages van Anouk boden hierbij een uitkomst. Ook was ze een mentale steun voor de aankomende vader. Ze voelde goed aan wanneer wij haar hulp konden gebruiken en wanneer ze wat afstand kon nemen.
Kortom een geweldige Doula!

- Hanna

 


Het was fijn om Anouk bij de bevalling te hebben !
Het Geboorte-Tens apparaatje, de muziek, de etherische olie, de voet massage, haar optimism, af & toe een grapje het klopte.
Mijn man was ook erg blij met haar tips hoe hij mij kon steunen.
Een positieve ervaring! Dank je wel Anouk!

- Jessica

 


Na een poosje gezocht te hebben naar de wijze van begeleiding tijdens de geboorte van ons eerste kindje zijn we via een vriendin in contact gekomen met Anouk.Al tijdens het eerste kennismakingsgesprek sloeg de vonk over. We vonden het allebei een erg prettig idee om Anouk bij onze bevalling te hebben. Naast het feit dat ze uitstraalt zeer competent te zijn in haar vak, voelde het ook gewoon goed op persoonlijk vlak. In de aanloop naar de bevalling hebben we Anouk enkele keren gezien en gesproken.

Naast veel gezelligheid heeft Anouk ons een heleboel bij gebracht. Verschillende technieken om te ontspannen voor Christine en handige zaken om te ondersteunen voor David.Naast deze begeleiding heeft Christine ook een aantal keer gebruik gemaakt van Anouk's andere expertise, zwangerschapsmassage! Ook geweldig!

En toen was het grote moment daar!
We werden ingeleid voor de geboorte van onze zoon.Vanaf de eerste dag heeft Anouk ons hierin enorm geholpen.
Naast de zaken die we al geoeffend hadden heeft Anouk nog een hele trukendoos aan zaken die het leven gemakkelijker maken.
Ook is ze erg attent en weet ze op subtiele wijze te zorgen dat er rust en sereenheid heerst.
We zijn haar erg dankbaar en zouden bij een tweede bevalling geen enkel moment twijffelen om haar weer te vragen.

- Christine & David

 


The Good Birth Companion...
... is the title of a book written by Nicole Croft, English doula and pregnancy yoga teacher. I bought this book totally by chance and reading it meant a life changing experience to me and to my husband. We highly recommend it to every pregnant!
In week 30 of my pregnancy (first child), the doctors decided I would have to give birth in the hospital because my baby should get checked up straight away. After having said farewell to water birth and other ideas I had, my priority became: "calm down and find a doula" (I'm not really a hospital person, that's why.)
How happy we were to find Anouk!!! Beforehand, her openness, kindness and mind full of all sorts of ideas about child bearing helped us to feel more comfortable about our hospital birth. And then, when the labour suddenly hit us soon after completing week 35, we realized what a treasure Anouk was. We were lucky that she was around at that time and she could come to the hospital immediately. Quite unprepared we felt in that moment – mentally, that the baby is coming, NOW! And literally – not everything was ready in the house yet! In the moment of panic, Anouk's presence brought peace to us. She blended so well with the hospital crew, quickly gained their respect, and when they realized how much she was helping me, they let her work and interfered only when absolutely necessary. So there she was, coaching us, helping us to know what to do and how to go with the flow of labour. It was amazing and we are so happy for having decided to have a doula by our side!!!
Anouk, thank you from all our hearts for this incredible birth experience, for being our Good Birth Companion!!!

- Eva & Roberto & baby Hiroki

 

Een moment voor jezelf...