Een moment voor jezelf...

Privé Body Ready Method® sessies

Wat is Body Ready Method®?

De Body Ready Method® is een holistische benadering om je lichaam voor te bereiden op zwangerschap, bevalling en postnataal herstel. Het richt zich op alignment en lichaamsbewustzijn.

Body Ready Method® erkent dat ieder mens uniek is, ik werk met  een persoonlijke benadering  om jou en je baby te helpen om evenwicht in je lichaam te krijgen. Ik bereik dit door uw dagelijkse levenspatronen te onderzoeken, zoals lopen, staan, zitten en ademhalingspatronen, en te beoordelen hoe deze de houding en functie van uw lichaam beïnvloeden. Door in te gaan op de specifieke behoeften van jouw individuele lichaam, geef ik u laagdrempelige oefeningen aan die vaak direct tot verbetering kunnen leiden. Iedereen heeft andere behoeften en niet iedereen heeft dezelfde voorbereiding nodig.

Body Ready Method® bereidt je lichaam voor op een efficiëntere bevalling en een soepeler herstel na de bevalling. Geboorte is een fysiologisch proces, en wij geloven dat het lichaam wijs is. In de huidige maatschappij is die wijsheid echter vaak verloren gegaan.

Body Ready Method® werkt vanuit de overtuiging dat alle aspecten van het lichaam met elkaar verbonden zijn en richt zich op vijf belangrijke pijlers om evenwicht te bereiken: bovenlichaam, core, bekken, bekkenbodem en bewegingspatronen. Tijdens de zwangerschap is er vaak alleen aandacht voor het bekken, maar BRM® erkent dat de wortel van elk probleem kan voortkomen uit een ander deel van het lichaam.

Zie het als volgt: Als er tien mensen in een kamer zijn en één persoon doet al het werk en voelt zich overweldigd, in plaats van ons alleen op die ene persoon te richten, kunnen we evenwicht creëren door de andere negen personen in de kamer erbij te betrekken.

De Body Ready Method® benadering kan niet alleen lichamelijke ongemakken en kwalen verlichten maar ook voorkomen. Die gewoonlijk als “normaal” worden beschouwd tijdens de zwangerschap, zoals lage rugpijn, bekkenpijn, spanning in de onderbuik of lies, moeite met ademhalen etc. verminderen maar vaak ook voorkomen.

Fijne Geboorte logo wit

Uw best mogelijke zwangerschap, geboorte en postpartum Ervaring

Body Ready Method® is ideaal voor:

  • Aanstaande moeders die hun lichaam optimaal willen voorbereiden op de bevalling
  • Voorbereiden op een VBAC (vaginale bevalling na keizersneden)
  • Zwangere vrouwen die ongemak ervaren en verlichting zoeken
  • Vrouwen die een moeilijke eerdere bevalling hebben gehad en zich deze keer anders willen voorbereiden
  • Vrouwen die zich zorgen maken over hun core of bekkenbodem
  • Zwangere vrouwen die een meer holistische benadering zoeken om sterk, functioneel en mobiel te blijven tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd
  • Postnataal herstel

Waarom zou u baat hebben bij BRM®-sessies?

Het stelt u in staat om:

  • De controle over prenatale voorbereiding en geboorteondersteuning in eigen handen te nemen
  • Je veerkrachtig en sterk te voelen in je lichaam
  • Goed voorbereid te zijn op je ongelooflijke geboorte reis , ongeacht hoe de geboorte verloopt

Hoe werkt het?

Je kunt één sessie boeken, en misschien is dat wat je zoekt of Een tweede, derde of meer vervolgsessies geven je de mogelijkheid om je bewegingspatronen te optimaliseren en je lichaam steeds meer voor te bereiden op de geboorte en de kraamtijd, met de bedoeling jezelf en je baby meer ruimte te geven. Dit geeft je baby de kans om een meer optimale houding aan te nemen en jezelf een meer functionele ademhaling.

Een postpartum sessie geeft je de mogelijkheid om je houding te onderzoeken, rekening houdend met veelvuldig zitten, liggen, voeden, dragen van je baby, etc. en om hulpmiddelen voor herstel te krijgen zoals bekkenbodem- en core oefeningen.

Suggestie: 1 sessie in het begin/midden van de zwangerschap, 1 sessie aan het einde van de zwangerschap, en 1 sessie postnataal.

De Body Ready Method® is een evidence-based benadering van prenatale voorbereiding en geboorteondersteuning, met BRM® Pro’s over de hele wereld die een verschil maken in de benadering van prenatale zorg en geboorteondersteuning.

Nieuw
bij Fijne Geboorte!

1 op 1 Body Ready Method® sessies

Een persoonlijk benadering om je lichaam voor te bereiden op de bevalling