Spinning Babies® Parent Class

Workshops bij Fijne Geboorte worden in kleine groepen gegeven.

Wat is Spinning Babies®?

Spinning Babies is een manier waarbij aanstaande ouders wordt geleerd hoe zij ruimte voor de baby kunnen creëren door het herstellen van de balans van het lichaam. Deze unieke aanpak werkt met verschillende protocollen en manieren van bevallen waarin de anatomie centraal staat en die kunnen helpen bij verschillende situaties wanneer de bevalling stagneert. Je kunt deze workshop volgen vanaf de 23ste week van je zwangerschap.

Spinning Babies® Parent Class biedt duidelijke instructies over het gebruik van Spinning Babies® voor een comfortabelere en zelfverzekerde zwangerschap en bevalling.
Daily Essentials kan tijdens de zwangerschap dagelijks worden beoefend om balans en comfort te brengen – en een gemakkelijkere, kortere bevalling.

Waarom Spinning Babies®?

Een lichaam dat leven kan schenken is gemaakt voor een bevalling. De vorm van het bekken varieert van boven naar beneden. De spieren rondom het bekken en de gewrichtsbanden rondom de baarmoeder begeleiden de baby tijdens de bevalling. De vorm van het bekken en aanspanning of ontspanning van de spieren en banden geven of beperken de ruimte voor de baby om in te dalen. Een baby navigeert door zijn hoofd te draaien, vandaar het woord “spinning”. Onze methode geeft een unieke voorbereiding en oplossingen om de baby te helpen met draaien en op die manier de bevalling voor de moeder te vergemakkelijken. Ons concept en de technieken hebben geleidt tot de aanpak die wij omschrijven als “Spinning Babies”.

Omdat geboorte en bevalling al vele duizenden jaren onderdeel uitmaken van ons leven denken sommige aanstaande ouders dat zij zich niet hoeven voor te bereiden op een natuurlijke bevalling. Het lijkt overbodig om les te volgen in bevallen als er een groep professionals klaar staat in het ziekenhuis. De meeste aanstaande ouders wachten af en kijken wat er gebeurd.

Tegenwoordig gaan we voor een groot deel redelijk passief door het leven. Zitten, loungen, even de auto pakken in plaats van te lopen, allemaal heel comfortabel en praktisch. Echter, onze zittende houding, zoals het achteroverleunen met druk op ons staartbeen of het voorover leunen, gedurende vele uren op een dag, zorgen voor stijfheid in de gewrichten en spieren waardoor de mobiliteit en vaak ook de stabiliteit worden aangetast. Het hele lichaam lijdt hieronder. Al die zittende uren in auto’s en op banken zorgen mogelijk voor meer pijn en een langere bevalling.

Aan de andere kant kunnen bepaalde oefeningen ook een minder goede invloed hebben op de bevalling. Terwijl het heel nuttig kan zijn om oefeningen te doen die goed zijn voor je lichaam tijdens je zwangerschap/als je in verwachting bent, kunnen oefeningen om “super fit” (in plaats van soepel) te worden ‘de kleine reiziger’ juist belemmeren in plaats van de bevalling te vergemakkelijken. Blessures, ongelukjes waarbij je valt, auto ongelukken en gebruiken waarbij de spieren of gewrichtsbanden rondom de baarmoeder gedraaid worden kunnen de natuurlijke gang van zaken rond de bevalling en de geboorte verstoren.

Is een moeilijke bevalling inderdaad een typisch geval van pech hebben? Of is het verschil tussen een makkelijke en een moeilijke bevalling deels terug te voeren naar onze moderne tijd? Als het antwoord misschien wel ja is, hoe kunnen we onze kansen dan verbeteren?
Met de Spinning Babies aanpak zal je merken dat niet alleen in beweging blijven maar ook gerichte bewegingen kunnen helpen om het bevallingsgemak te herstellen, zelf met een moderne levensstijl.

Spinning Babies geeft verschillende mogelijkheden op het gebied van zelfhulp gedurende de zwangerschap en tijdens de bevalling:

  • Daily Essentials – Verbeter je bewegingsmogelijkheden
  • The Three Sisters of Balancesm – Herstel je lichaamsbalans
  • Rest Smartsm – Behoud van flexibiliteit en functies met de Rest Smartsm posities voor de zwangerschap
  • Birth Positions – Open je bekken met speciale houdingen om in te bevallen waarbij ruimte wordt gecreëerd voor de baby
  • Zelfhulp is waarschijnlijk effectiever dan een afwachtende houding. Ouders kunnen hun eigen comfort zone creëren. Eenvoudige, zachtaardige oefeningen met het lichaam die regelmatig herhaald worden zorgen voor een gezondere levensstijl.

Kosten: €145 per koppel
Duur: 3h

Mocht je interesse hebben in de Birth Partner Workshop en de Spinning Babies Parent Class dan bestaat er het ” Duo Birth Packet” en dan krijg je €20 korting.

Nieuwe data:
22 Okt, 19 Nov, 17 Dec 2022
14 Jan, 11 Feb, 11 Maart 2022
Tijd: 10:00 – 13:00

* Deze cursus kan doorgaan met minimaal 3 koppels.

Fijne Geboorte logo wit

Reserveer je plek in een van de volgende workshops