Een moment voor jezelf...

Het verschil tussen onze voorbereiding workshops

Workshops bij Fijne Geboorte worden in kleine groepen gegeven.

Fijne Geboorte biedt twee verschillende workshops om je voor te bereiden op je bevalling. De “Spinning Babies Parent Class” en de “Birth Partner Workshop”. Beiden zijn bij uw partner of degene die u zal helpen bij de bevalling.

De twee workshops geven je verschillende informatie. Ze complimenteren elkaar en als je beide zou bijwonen, zou je een uiterst complete voorbereiding hebben. Desalniettemin zijn de informatie en oefeningen die u van elk krijgt volledig op zichzelf en zullen u geen vragen achterlaten als u niet aan beide kunt deelnemen.

Vanaf week 23 of later in de zwangerschap kun je de “Spinning Babies Parent Class” volgen. Ergens in je laatste trimester kan je de “Birth Partner Workshop” volgen.

Wat is het verschil tussen de twee workshops?

In de “Spinning Babies Parent Class” leer je hoe en waarom het belangrijk is om de nodige ruimte voor je baby te creëren. Bovendien helpt deze aanpak je tijdens de zwangerschap om de balans in je lichaam te herstellen, zodat je minder ongemakken en pijn hebt en het geeft je hulpmiddelen die je kunt gebruiken tijdens de bevalling als het een uitdaging wordt. Zoals, bijvoorbeeld; bevalling wil niet beginnen, geen weeën, bevalling gaat niet door, etc.
Deze workshop is nieuw in Nederland en op dit moment zijn maar enkele gecertificeerde Spinning Babies parent educators in Nederland.

In de “Birth Partner Workshop” richten we ons op de fysiologie van de bevalling, de verschillende fases van de bevalling, posities die daarbij kunnen helpen. Je geboortepartner krijgt tips en tools om je te ondersteunen bij de bevalling zoals bijvoorbeeld massagetechnieken en tegendruk technieken.

Beide workshops vullen elkaar aan en geven een hele fijne voorbereiding. Je kunt ze apart boeken of als je voor beide kiest, is er een korting van €20. Koop dan het “Duo Geboortepakket”.

Spinning Babies® Parent Class

Dit is een losse workshop van 3 uur. Je kunt deze workshop volgen vanaf 23 weken. Ook als je aan het einde van je zwangerschap bent, heb je er nog veel aan.

Wat zijn de voordelen van het volgen van deze workshop?

  • Je leert samen met je partner hoe je jezelf meer comfort en gemak kunt krijgen tijdens zwangerschap en bevalling, door balans in je lichaam te creëren.
  • Als je weet dat je baby in stuitligging of transfers ligt.
  • Je krijgt hulpmiddelen die jouw kunnen helpen als de bevalling een uitdaging wordt. Denk aan: bevalling wil niet beginnen, ontsluiting wil niet vooruitgaan, geen weeën…
  • Andere geboorte voorbereidingen zoals Zwangerschapsyoga, Birth Partner workshop, Samen Bevallen, HypnoBirthing, Haptonomy etc. hebben meer kans van slagen als eerst balans wordt gecreëerd door de aanpak van Spinning Babies.

Kosten: €145 per koppel
Duur: 3 uur

Nieuwe data:
Zaterdag
6 Mei, 3 Juni, 1Juli, 19 Aug, 16 Sept, 21 Okt, 18 Nov, 16 Dec 2023
Tijd: 10:00 – 13:00

* Deze cursus kan doorgaan met minimaal 3 koppels.

Birth Partner Workshop

Fijne Geboorte biedt elke 6 weken een Birth Partner Workshop aan. Een workshop van 2 uur waarin je leert hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling, en tips en tools geeft aan je geboortepartner om je beter te kunnen helpen.

Een bevalling is niet alleen intensief voor de vrouw die aan het bevallen is, maar kan ook intensief zijn voor haar partner. In de Birth Partner Workshop krijgt jouw partner een beeld van zijn of haar actieve rol bij de bevalling en leert hij of zij verschillende manieren om jouw te ondersteunen.

Kosten: €75 per koppel
Duur: 2u

Nieuwe data:
Donderdag
4 Mei, 15 Juni, 17 Aug, 28 Sept, 9 Nov, 21 Dec 2023

Tijd: 19:00 – 21:00

* Deze cursus kan doorgaan met minimaal 3 koppels.

Fijne Geboorte logo wit

RESERVEER JE PLEK IN EEN VAN DE VOLGENDE WORKSHOPS