Een moment voor jezelf...

Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam vele veranderingen door, niet alleen lichamelijk maar ook hormonaal. Zwangerschapsyoga brengt rust tijdens deze intensieve bijzondere periode in je leven en bereidt je voor op de komst van je kindje. Het maakt je bewuster van je lichaam, laat je naar je gevoel luisteren en brengt je dichter bij jezelf en je toekomstige kindje.

We leven in tijden van drukte en verplichtingen. Voor je het weet vergeet je te genieten van het mooie geschenk om zwanger te zijn.

Een momentje voor jezelf en je toekomstige kindje kan hierdoor heel fijn zijn. Daarnaast kun je meer genieten van je zwangerschap en samen met je kindje ontspannen uitkijken naar de bevalling.

Zwangerschapsyoga bij Fijne Geboorte

Er zijn verschillende soorten zwangerschapsyoga. Je kan een cursus volgen dat uit 8 of 10 lessen bestaat of doorlopende zwangerschapsyoga lessen. “Fijne Geboorte” heeft gekozen voor doorlopende zwangerschapsyoga, bij deze kan je beginnen en stoppen wanneer je wilt.

Wat de zwangerschapsyoga bij “Fijne Geboorte” zo uniek maakt, is dat de docente Anouk Cappuyns haar ervaring van bevallingen te begeleiden in haar lessen verwerkt. De focus ligt meer op fysieke oefeningen en daarnaast krijg je ook theoretische informatie dat je helpt tijdens je zwangerschap en bevalling.

Het uitgangspunt van “Fijne Geboorte” is “Niet te veel denken, maar doe en ervaar”. Gedurende de lessen ga jij op zoek naar de bevallings methode die het beste bij jou past. Deze ga je meer eigen maken zodat je beter voorbereid en ontspannen het bevallingsproces kunt doorlopen.

Wat kun je nog meer verwachten

 • Je blijft fit en leert omgaan met de lichamelijke veranderingen en kwaaltjes tijdens je zwangerschap (bekkenklachten, rugpijn, krampen in benen, minder goed slapen enz..)
 • Je leert dichter bij jezelf te komen, te vertrouwen op je eigen lichaamskracht en te ontspannen
 • Je krijgt handvatten mee voor tijdens de bevalling
 • Je leert verschillende ademhalingstechnieken die van pas komen tijdens de bevalling
 • Theorie komt ook aan bod

Praktische informatie

 • Het maak niet uit hoeveel ervaring je hebt met yoga, iedereen komt aan zijn trekken
 • Wanneer starten? Als je normale bewegingsactiviteiten niet meer zo goed aanvoelen of als je bewuster wil om leren gaan met je zwangerschap en even lekker wilt ontspannen (rond 20 weken)
 • Wanneer stoppen? Deze lessen kun je gedurende de gehele zwangerschap blijven doen. Ook als het kindje op zich laat wachten na de uitgerekende datum
 • Les duur 5 kwartier
 • Alle lessen worden standaard in het Engels gegeven. Alleen als iedereen Nederlands spreekt dan wordt de les in Nederlands gegeven.
 • Check even bij je zorgverzekeraar. Vele vergoeden een deel of het hele bedrag
 • Kijk ook naar de info over de workshops voorbereiding op de bevalling die Fijne Geboorte aanbied

Nieuw
bij Fijne Geboorte!

1 op 1 Body Ready Method® sessies

Een persoonlijk benadering om je lichaam voor te bereiden op de bevalling